Kış meyvelerinden nadide bir şifa kaynağı olan nar, sağlığımız açısından son derece önemli etkilere sahiptir. Narın sağlığımıza olan faydası saymakla bitmez. tam anlamıyla mucuzevi bir meyvedir. Nar meyvesi B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanında zengin potasyum, magnezyum ve folat içerir. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde nar yetiştiriciliği yapılmaktadır. Son yıllarda önem kazanan bir ihraç meyvesi olmakla birlikte ilaç, boya, mürekkep, yağ, hayvan yemi, tanen, sirke gibi ürünlerin elde edilmesinde hammadde olarak kullanılmaktadır.
Nar meyve olarak tüketilebildiği gibi, nar suyu olarak da tüketilmektedir. Nar suyu, diğer meyve sularına oranla daha yüksek seviyede antioksidan içerir. Ayrıca kırmızı şarap ve yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan vardır. Nar, antioksidan özelliği bakımından damarlarda oluşan daralmayı ve plaklardaki artışı engellemektedir. İçeriğindeki polifenol ve antociyanin maddeleri son derece güçlü bir etkiye sahiptir. Bu etki E vitamini ile karşılaştırıldığında 20 kat fazlası olarak belirtilmektedir.
Nar ve Şeftali kökende aynı tür olmasına rağmen farklı meyvelerdir. Narın faydaları ndan maksimum ölçüde yararlanabilmek için narı taze iken tüketmeliyiz. Aynı şekilde, suyunu sıktığımızda da bekletmeden içmeliyiz.
Nar ürünümüz ile hizmetinizdeyiz.
Meyve Takvimi
Kaliteli Ürünler, Zamanında Teslimat