Besin Değeri, kabak yüksek orandaki lif içeriğinden dolayı özellikle diyetler de tüketilen bir sebze olup sadece diyet için değil normal zamanda da mümkün olduğunca tüketilmesi gereken en sağlıklı besindir. Bitkinin kabak adı verilen meyvesi etli ve suludur. İçinde kabak çekirdeği denilen tohumları yer alır. Taze sebze olarak çeşitli sade yağlı, zeytinyağlı ve etli yemekleri yapılmaktadır.
Kabak, yaz sebzelerinden biri olup Kabakgillerin örnek bitkisidir. Ana yurdunun Kuzey Amerika olduğu sanılmaktadır. Ülkemizin hemen her yerinde yetiştirilen otsu kabak bitkisinin, boyu birkaç metre uzayabilen köşe kesitli sürüngen bir gövdesi vardır. Kabak, ılık ve sıcak iklimlerin bitkisidir. Soğuklardan korkar. Sıcaklık -2, -3 derecelere düştüğünde donar ve ölür. Kabak tohumlarının normal çimlenme gösterebilmesi için toprak sıcaklığı 10-12 derece olmalıdır.
Erza TAIM Kabak sebze ihracatı ile hizmet vermektedir.
Kabak ürünümüz ile hizmetinizdeyiz.
Sebze Takvimi
Kaliteli Ürünler, Zamanında Teslimat